Deprecated: Function split() is deprecated in /home/ittv/public_html/tagmedia.rs/blog/wp-content/plugins/digg-digg/include/dd-manual.php on line 385

IZAZOV

Dugogodišnji klijent naše agencije, kompanija Microsoft, angažovala nas je krajem prošle godine da za njihove potrebe kreiramo video materijal koji će biti korišćen u svrhu promocije na društvenim mrežama Microsoft Srbija. Proizvod koji je trebalo da se nađe u videu bio je Windows Ink  - alat koji omogućava svima koji imaju Windows 10 operativni sistem i digitalnu olovku na svom računaru da brzo i lako crtaju, skiciraju, pišu, edituju i dele sadržaj. Ovaj program omogućava korisnicima da se zabave, ali u isto vreme i da budu produktivni i da deo posla koji su do sada radili kopiranjem ili screenshot-ovanjem učine bržim i efikasnijim. Cilj kampanje je bio da se ova nova funkcionalnost Windowsa 10 približi što većem broju ljudi, kao i da se pokaže na koji način kreativci mogu da primene ovaj alat u svakodnevnom radu.

slika5Drugim rečima, da se kroz priču o Windows Ink alatu korisnicima predstavi ovo iskustvo, s krajnjim ciljem da se kod nekog stvori želja za spomenutim proizvodom. Izazov je prihvaćen! Za sagovornika na projektu, i jednog od odabranih promotera proizvoda, imali smo poznatog domaćeg muzičara, pisca i strip urednika Marka Šelića Marčela, koji je obajsnio način i prednosti upotrebe Windows Ink-a u poslu kojim se bavi.

slika4Fokusirajući se na ciljeve kampanje, osmislili smo scenario u kojem se korisnik (Marčelo) suočava sa raznim zanimljivim situacijama prilikom obavljanja svakodnevnih zadataka na poslovnom planu, a uz Windows Ink pronalazi adekvatno rešenje! U videu smo detaljno opisali situacije sa kojima se gledalac može vrlo lako da se poistoveti.

KAKO?

Snimanje je organizovano u, kako je i Marčelo rekao, njegovom radnom i životnom prostoru. Video je rađen jednom kamerom (Sony NEX EA50EH), ali smo koristili Canon foto objektiv, čime je postignuta dubinska oštrina i filmski efekat kadrova. Inače, ovakva vrsta kombinovanja opreme pogodna je za statično snimanje, snimanje intervjua i slično.

Uz pomoć rasvetnog Dedolight interview kit-a, dnevnu sobu smo adekvatno osvetlili za potrebe snimanja i pretvorili je, na licu mesta, u mini studio i scenu za intervju.

slika1Radi postizanja neophodne dinamike u videu, korišćena je kombinovana tehnika statičnih kadrova i kadrova iz ruke, sa promenom fokusa po planovima. Snimljeno je ukupno 60 minuta materijala, a snimanje je trajalo 8 sati. Što se tiče muzike, korišćene su Marčelove autorska stvari, uz njegovu saglasnost, kao i kadrovi sa velikog beogradskog koncerta iz Hale Sportova.

slika3U cilju što vernijeg ilustrovanja priče, neke scene su izrežirane, uz glumu i filmski način snimanja i kadriranja, što je doprinelo tome da video bude atraktivan. Naglašavamo da o ovome posebno treba voditi računa kada se video namenski pravi za društvene mreže, jer one zahtevaju poseban pristup i formu.

Video je promovisan na social media kanalima Microsofta Srbija, na njihovoj Facebook stranici  i Twitter nalogu. Promocija je započela objavom teaser videa, kojei je u samo nekoliko dana videlo više od 190.000 ljudi. Posle toga pokrenuta je promocija konačne, duže verzije, koja je takođe izazvala veliku pažnju fanova i javnosti. Klip je do sada videlo preko 120.000 ljudi, a kampanja će trajati do kraja januara. Zahvaljujući ovom projektu, kao i odličnom strateškom vođenju Microsoft digitalnih kanala od strane agencije LBS team, video sadržaje promovisane tokom prethodnih 6 meseci pregledalo je najviše Microsoft-ovih pratilaca – čak 34%. Ovaj rezultat stavlja Microsoft Srbiju na prvo mesto po praćenju video sadržaja na društvenim mrežama u CEE regiji.

Komentari: